C.I.B FI MVA EE MVA PL MVA V-99 EUV-00 EE-99 PLV & PZSG-00

Lecibsin Hurmuri Hukka

"EETU"


07.06.1996-07.07.2010

i. Naavapirtin Nuuska

e. Lecibsin Huligaani Hulda

Eetu oli ensimmäinen suomenlapinkoirani. Se oli luonteeltaan täysi kymppi; Ystävällinen, hyvähermoinen ja sopeutuvainen kaikkien kaveri. Eetun kanssa harrastin näyttelyiden lisäksi agilityä, tosin siinä lajissa virallisiin kisoihin emme koskaan menneet. Näyttelykehissä Eetu oli helppo esitettävä nuorelle tytölle. Se seisoi kuin patsas (nakin avulla!) pitkiäkin aikoja eikä koskaan rähjännyt toisille uroksille. Eetun ansiosta olen menettänyt sydämeni tälle upealle, kotimaiselle rodulle.

Paimion erikoisnäyttelyssä 2002, Kiitos kuvasta Petra Palukka!

Lukematon määrä hienoja kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä on tämän pojan kanssa koettu, erityisesti näyttelyrintamalla. Eetu on ollut mm. 30 x ROP Suomessa. Se on ollut Best In Show Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä -99 sekä VSP syyserikoisnäyttelyssä -02. Eetu oli myös Messarissa Voittaja-näyttelyssä VSP vuonna -99. Eetulla on muutama RYP-sijoitus kaikkien rotujen näyttelyistä (siihen aikaan oli aika harvinaista, että lappalaiskoira sijoittui ryhmissä) ja ryhmävoittoja ja BIS-sijoituksia ryhmänäyttelyistä.
Euroopan Voittaja -näyttelyssä, Puolan Poznanissa Eetu pääsi ryhmäkilpailussa kuuden parhaan joukkoon (50:stä ROP-koirasta), mikä tuntui aivan käsittämättömältä! Suomenlapinkoira oli silloin vielä melko tuntematon rotu maailmalla.

Champion of Champions -gaalaan Eetu sai kutsun vuonna 2001.
Vaikka olimme varmoja, ettei lapinkoira pääse ensimmäistä kierrosta pidemmälle, saimme yllätykseksemme juosta lavalle kolme kertaa ennen kuin tie päättyi, silloinkin äänin 2-1.


Veteraanikehissä Eetu ehti olla 6 x ROP-vet ja 2 x BIS-veteraani. Iän myötä Eetun etuhampaat alkoivat kulua, mikä vaikutti purentaan. Tästä moni tuomari alkoi huomauttamaan ja usein se myös aiheutti palkintosijan alenemisen, joten Eetu jäi nauttimaan hyvin ansaituista eläkepäivistään 9-vuotiaana.


Eetu KoiraNetissä

Eetun kuvia on käytetty useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kirjoissa ja julkaisuissa (mm. Dog Encyclopedia, Suomen Koirarodut)

Tämän sivun studiokuvat: Isabelle Francais v. 1998 (pl. EUV-00)

Vanhus poikansa Elmerin kanssa v. 2007 :)